Ook voor de PCI is de zomer voorbij

PCI Bestuuur

Al enige tijd is de zomer voorbij. Wij werden getrakteerd op een prachtige nazomer, en wij konden genieten van prachtig weer. Wat de maand juli ons niet bood, maakte augustus en september meer dan goed. Al met al kijken wij terug op een heerlijke tijd.

De gewone caritas activiteiten gaan dan weer beginnen. De eerste vergaderingen zijn achter de rug. De eerste besluiten genomen. De eerste planning voor de decembermaand is begonnen. Dit jaar verwachten wij naast de gebruikelijke Sinterklaas activiteiten ook een einde-jaars diner te organiseren. Uiteraard vindt dat weer plaats in ons eigen verenigingsgebouw de Burghwall.

Voor een goed einde-jaars diner moet het nodige geregeld worden. Allereerst moet natuurlijk het gebouw beschikbaar zijn. Maar ook moet nagedacht worden over een menu. Wanneer het menu is vastgesteld, moet natuurlijk nagedacht worden over de wijze waarop gekookt kan worden. Ook moet een besluit genomen worden over welke gasten wij hiervoor uitnodigen. Zoals altijd kijkt het PCI-bestuur niet op één mond meer of minder. Het gaat er namelijk om om zo veel mogelijk mensen een goede Kersttijd te bezorgen. In dit geval gaat kwantiteit boven kwaliteit.

Burghwall

Het verenigingsgebouw de Burghwall krijgt in 2017 ook een andere beheerder. Het contract met mevrouw Anja Grootendorst eindigt in de zomer. Zij gaat dan van een welverdiend pensioen genieten. Mevrouw Grootendorst heeft geruime tijd het beheer en de exploitatie van de Burghwall verzorgd. De komende periode gaat het PCI-bestuur op zoek naar een goede opvolger van mevrouw Grootendorst.

De afgelopen jaren is in het onderhoud van de Burghwall behoorlijk geïnvesteerd. Alles met het doel om de Burghwall te laten bestaan als verenigingsgebouw. Na de overdracht van het gebouw van de parochie naar de PCI is het gebouw binnen en buiten helemaal geschilderd. Ook is de parketvloer helemaal opgeknapt. Tevens zijn de stoelen helemaal fris opnieuw bekleed.