Kerstpakketten en zo meer

Al geruime tijd verzorgt het bestuur van de Parochiële Caritas Instelling kerstpakketten. Deze pakketten zijn bedoeld als bemoediging, dank-je-wel, of als teken van aandacht.

Kerstpakketten

Dit jaar heeft het PCI-bestuur, met hulp van enkele vrijwilligers, de inhoud van het pakket zelf helemaal uitgezocht, gekocht en ook zelf ingepakt. Dat kost even tijd, maar maakt het wel zo leuk. Met hulp van diezelfde vrijwilligers hebben wij op 19 december een kleine 100 pakketten ingepakt. Met verse worst van de keurslager en een prijswinnende kerststol van de warme bakker. Het pakket is nu precies geworden zoals wij dat wilden en uiteindelijk zelfs nog goedkoper uitgevallen.

De ruwe componenten voor de kerstpakketten

De spullen staan klaar om ingepakt te worden

klaar voor de kerstpakketten

alles staat klaar op de tafels

Dozen vouwen voor kerstpakketten

De voorbereidende werkzaamheden

vullen van de dozen

Vullen van de dozen voor de kerstpakketten

Vervolgens zijn de pakketten met vereende krachten in Edam en omgeving bezorgd. En daar ontvingen wij hele leuke reacties. Ook de reactie, dat heb ik helemaal niet nodig. Of zelfs de reactie van mensen die hun pakket willen afstaan voor mensen in financiële nood. Daarom is het goed om ook nog even te benadrukken dat de PCI ook voor die groep wat extra’s doet. Via de maatschappelijke dienst van de gemeente zijn een behoorlijk aantal cadeaubonnen voor Deen supermarkten verstrekt. Dan kunnen de mensen kopen wat ze nodig hebben, in deze dure decembermaand.

De Purmerendse Voedselbank en Makom

Verder heeft de PCI, samen met de PCI Monnickendam, 325 vleespakketten van de keurslager gedoneerd aan de voedselbank in Purmerend. Zo wordt ook deze groep mensen ondersteund. De voedselbank heeft in 2015 al enige malen op onze steun kunnen rekenen.

De keurslager uit Edam

De keurslager

Tot slot: ook Makom, de opvang voor daklozen in Amsterdam is weer met een financiële bijdrage voor het kerstdiner geholpen. Ook hebben wij, op hun verzoek, 50 stuks thermo ondergoed beschikbaar gesteld. Een praktisch verzoek dat wij ook graag honoreren.

Wij wensen u een zalig kerstfeest !