Bestuurlijke organisatie

De parochiële caritas instelling maakt onderdeel uit van, zoals de naam als zegt, de parochie. Onze parochie, de H. Nicolaas in Edam, gaat fuseren met de parochies uit Monnickendam en Ilpendam. Deze fusie (inzake de bestuurlijke organisatie) is een logische stap in het combineren van beperkte middelen. Wij kondigden schreven hier al eerder over. Het aantal kerkbezoekers en actieve kerk betrokkenen daalt nog steeds. Daarom hebben de parochiebesturen, gesteund door het Bisdom, besloten om een fusie aan te gaan.

Het is logisch dat de PCI’s van Ilpendam, Monnickendam en Edam ook fuseren. Hiertoe hebben de besturen uit Edam en Monnickendam de noodzakelijke stappen tot samenwerking gezet. Het afgelopen jaar is intensief met elkaar overlegd. En inmiddels is de intentieverklaring door de PCI Monnickendam en Edam verzonden. Recent is de PCI van Ilpendam wederom uitgenodigd.

De fusies tussen de samenwerkende PCI’s zal in meerdere stappen gerealiseerd worden. Het uiteindelijke doel is om op 1 januari 2018 één PCI bestuur te hebben, met 3 lokale teams in Monnickendam, Ilpendam en Edam.

Momenteel verkeren de PCI besturen in een leer-fase. Wij bekijken de verschillende werkwijzen en proberen afspraken voor de toekomst te maken. Zodat wij ook na 2018 dit waardevolle werk kunnen voortzetten.