De Koningshoeve

Informatie over huren bij de PCI

De PCI is eigenaar van het gebouw de Koningshoeve te Edam, waarin in 1999 na renovatie, een aantal appartementen is gebouwd.

Het gebouw is centraal gelegen binnen de oude kom van Edam. Binnenin zijn comfortabele 2- en 3-kamer appartementen gerealiseerd. Alle appartementen zijn verschillend. De huren zijn vanaf € 450 tot € 800 per maand (de meeste appartementen zitten tussen de € 550 en € 650); hierbij komen nog servicekosten voor beheer, elektra en verwarming (150-180). Dit is uiteraard afhankelijk van uw persoonlijke situatie en uw gebruik.

De Koningshoeve beschikt over een aantal gezamenlijke faciliteiten, zoals een mooie stadstuin, een afgesloten fietsenstalling, en een sauna met whirlpool en zonnebank. Ook is een fitnessruimte beschikbaar. De Koningshoeve heeft een centrale ingang, met toegangsbeveiliging.

Als u een appartement wilt huren, dan is het nodig dat u zich inschrijft voor de wachtlijst. Op basis van datum inschrijving, inpasbaarheid binnen de bewonerspopulatie, binding met de R.K. Parochie, binding met Edam en bijzondere omstandigheden, worden de appartementen door het bestuur toegewezen. De wachtlijst is momenteel vrij lang, houdt u rekening met minimaal 2 jaar. Geïnteresseerden buiten Edam-Volendam moeten er rekening mee houden dat zij slechts in zéér uitzonderlijke situaties een woning krijgen toegewezen.

Als u zich voor de wachtlijst wilt aanmelden, dan kunt u zich hier inschrijven.