Ondersteuning voedselbank

De besturen van de Parochiële Caritas Instellingen (PCI) van Monnickendam en Edam hebben besloten de Purmerendse voedselbank te ondersteunen. De gedachte van de voedselbank speelt in op een heel actueel hedendaags onderwerp. Daar waar het écht nodig is, helpt de voedselbank. Beoordeling geschiedt door de Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening en is beperkt tot een bepaalde periode. Zogezegd een duwtje in de rug.

Ondersteuning voedselbank

De voedselbank biedt mensen, die buiten de boot dreigen te vallen, toegang tot de eerste levensbehoefte(n). Een functie die heel erg goed aansluit bij de taak en de opdracht die de PCI besturen hebben ontvangen.

De cliënten van de voedselbank zijn in een situatie terechtgekomen waarin het lastig geworden is om in een eerste levensbehoefte; voedsel te voorzien. Vanaf de zijlijn is het gemakkelijk om hierover een mening te hebben. Soms was dit te voorkomen en niet nodig geweest. Dat is echter voor de ondersteuning géén reden om langs de zijlijn te blijven zitten.

Vanuit de parochies was hiervoor al aandacht. Ditmaal hebben de beide PCI besturen besloten om Keurslagerij Taam uit Edam 160 lekkere vleespakketten te laten samenstellen. De slager was direct enthousiast, en droeg ook zijn steentje bij aan dit leuke project. Meer informatie over de voedselbank  vindt u hier

 

keurslagerij taam voor de ondersteuning voedselbank purmerend

Bereiding van de vleespakketten

Sealen pakketten voedselbank purmerend geschonken de pci Edam en Monnickendam

Het sealen van de vleespakketten

voedselpakketten PCI naar Purmerend

Een wagen vol heerlijk vlees op weg naar Purmerend

Vlees klaar om verspreid te worden

In de vriezer bij de voedselbank