Voedselbank | geholpen met fruit

Voor de zomer hebben de PCI besturen van Monnickendam en Edam de voedselbank al ondersteund. Hier vindt u het verslag daarvan. Nu de herfst zich aandient, wilden de besturen weer iets leuks doen voor de voedselbank. Al snel is het idee geboren om vers fruit te verzorgen. Snel gebeld in ons netwerk. Direct contact opgenomen met een kweker uit de Beemster. En toen was het snel geregeld.

De voedselbank vervult een belangrijke taak. Een aanzienlijke groep met mensen staat vandaag de dag langs de zijlijn. Door welke reden dan ook hebben zij hun financiële situatie niet op orde. En het lukt ook vaak niet om het op orde te krijgen. Dan zijn zij aangewezen op een laatste redmiddel. Dat laatse redmiddel is de voedselbank. De voedselbank vervult dan een belangrijke rol in hun leven.

In de pakketten vinden de gebruikers eerste levensbehoefte. Etenswaren en allerlei zaken voor huishoudelijk gebruik. De voedselbank is zeker geen gratis supermarkt. Gebruikers worden vantevoren goed gescreend. Ook is de duur van het gebruik beperkt. Het is dus niet zo dat je zo maar bij de voedselbank terecht kunt.

Het is dan ook bijzonder te waarderen dat door inzet van vrijwilligers de pakketten gevuld kunnen worden. Ook in de verstrekking gaat veel tijd zitten. Door deze vrijwilligers wordt het leven van anderen verbeterd.

Voedselbank

De bezorgers aan het werk

Vers fruit door PCI verzorgd voor de voedselbank

Vers fruit door PCI verzorgd

Al het Beemster fruit klaar voor de voedselpakketten bij de voedselbank

Al het Beemster fruit klaar voor de voedselpakketten

Vrijwilligers van de PCI hebben op 5 oktober het fruit bezorgd bij de voedselbank. Het ging om 50 kilo appels en 50 kilo peren. We weten allemaal hoe goed en gezond vers fruit is. Zeker als het uit die mooie Beemster komt !

Hier vindt u meer informatie over de voedselbank van Purmerend.